BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

heyyy...... =))

tq sudi jenguk2.. (o^.^0).......

Saturday, July 16, 2011

korang ni jenis customer yang mane satu??? :D

hello!! hihihi... jumpe lagi korang.. dah lame taw aku tak update blog...busy ngan proposal...kerja yg skejap on skejap off ...yang paling latest busy berchentaaa... oooppsss! korang bayangkan la tahap aku dah lame tak update blog tu sampai aku dah lupe macam mane nak wat entri baru... rupe-rupenye klik je dekat "new post" tuhh... ape lah faz ni!!!!!!!!  =.="

oke..sambung mencarut.... :P

berikut merupakan antara pengalaman yang aku dapat time kerja dekat satu kedai baju ni... name kedai tu B****** Fashion.... jum check... korang ni jenis customer yang mane satu... :D

  • korang ni jenis yang perasan sangat yang korang tu kurus... pakai saiz M atau L atau XL tapi ade hati nak try saiz S... walopon korang dah tawu yang saiz S tu langsong tak muat untuk korang.... kite bagi suggestion suruh try yang saiz besar sikit korang degilll!! nak jugak cuba  saiz kecik... last-last.... "dik... tolong carikkan akak saiz XL..... tak muat la dik... akak rase akak dah gemuk la"...
  • korang ni jenis yang sangat cerewettttt! benang terkeluar sikit je pun.... boleh gunting.. tak effect pon baju tuh... tapi bisingnye satu kedai... kate takde kualiti lah.. ape lah.. padahal baju tuh harga RM 19.90 je... kecoh macam baju tu harga RM 1990.90... rase nak gunting je mulut customer tuh...grrrrr..
  •  korang ni jenis yang suka try baju banyak-banyak.. lepas tu konon-konon nak beli... bila dah punch harga.... buat-buat terkejot beruk... "ehhhh...baju ni harga RM 145.90 ke?? I ingatkan RM 45.90.. tak nak beli lah...." wehhhh! dah punch la!!! resit dah keluar.... mane ley suka-suka hati nak cancel.. *sakit hati*....ape ley buat... tepakse la staff yang bayar... erghhhhhhhhhhhhhhhh! lain kali tengok la harga betol-betol.. punye lah besar tag harga kat kedai tuh.... =.=
  • yang ni lag taley blaaaaa.... korang ni jenis yang perasan korang dah mahir dan pakar selok belok dalam kedai tuh... ade staff nak offer tolong carikkan size korang jual mahal..konon boley carik sendiri... sekali hamik kauuuu! satu rak tuh korang punggah kan..... bila korang dah puas hati memunggah..baru korang mintak tolong.... benciiiiiiiiiii!!!! sape yang nak lipat balik baju yang bersepah tuhhh????????????? grrrrrrrrrrrrr!
  • korang ni jenis suka yang mintak benda yang bukan-bukan... dah terang lagi bersuluh yang kedai tuh hanya jual pakaian je... tapi korang masuk dengan selambanye tanye " dik, dekat sini ade jual kereta sorong budak?" ade jugak yang tanye ade jual kain lampin tak.... whattt?? paling kelakar ade sorang pompuan ni datang tnye kat aku ade jual pembalot hadiah tak.... tolonglaaa wehhhhhhh..... jangan malukan diri sendiri..... :D
  • korang ni jenis yang tak paham bahase.. dah bagi tawu banyak kali dah... baju ni takde stok.... so kalau dah takde size tuh takdelah... tapi korang ni jenis yang degil tanak percaye.... seboleh-boleh suruh staff carik jugak... nak carik dekat mane?? kalau nak sangat pergi sendiri dekat kilang baju tuh.... baru puas hati! malas nak layan orang macam ni.... =.=
  • yang ni khas untuk kaum adam yang tak tawu malu... (kaum hawa malu nak buat ni....huhuhu..) :D korang try baju... lepastu baju tuh macam tak muat... korang pon selambe keluar dari fitting room sambil tak pakai baju mintak size lain... bangga la tunjuk bulu dada korang yang lebat tu??? tolonggla! perut membukit pulak tuh... ishhhhhhhhh! "bang.... dalam kedai ni ade CCTV... tolong pakai baju bang..." huhh!!
  • spesies yang last ni spesies yang paling semua staff yang kerja dekat kedai pakaian  anti!!!! korang try sampai 7-8 helai baju... seluar lagik.... dah la lame menunggu korang kat depan fitting room tuh... pastu dengar macam orang amik gambar kat dalam tuh.... aku rase macam nak karate je pintu fitting room tuh.... grrrrr.... lepas tu kan... lepas tu kan.... SEHELAI PON KORANG TAK BELI!!!!!!! 



oke bye! :D

8 comments:

Nia Kmj said...

haha.... mcm2... faz bkk kdai bju ke? :P

Gadis said...

kakfaz kakfaz,macem2..dugaan..sabar je la..bc akk pnye entri pon rase "haishhh,,bengang nye"!!!

cik ngade ngade said...

hahahaha.. a'ah..kedai baju kite.. mai la.... hahahahahhahahaahahha...

cik ngade ngade said...

adik...bengang kan? bengang kan.... grrrrr! :D

Nia Kmj said...

wah..seronok!!! :D :D :D insyaAllah ad rezeki nia pegi ye! :)

cik ngade ngade said...

hahahahaha...bukanlah...kite jadi kuli jep.. sob sob sob... :( hahahhhaa....

Nia Kmj said...

haha...kuli pn kuli la..ptot la emosi nor dgn jenis2 customer :P

sherlina halim said...

Pengen yang lebih seru ...
Ayo kunjungi www.asianbet77.com
Buktikan sendiri ..

Real Play = Real Money

- Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
- Bonus Mixparlay .
- Bonus Tangkasnet setiap hari .
- New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
- Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
- Cash Back up to 10 % .
- Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

Untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
- YM : op1_asianbet77@yahoo.com
- EMAIL : melasian77cs@gmail.com
- WHATSAPP : +63 905 213 7234
- WECHAT : asianbet_77
- SMS CENTER : +63 905 209 8162
- PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

Salam Admin ,
asianbet77.com

Download Disini