BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

heyyy...... =))

tq sudi jenguk2.. (o^.^0).......

Monday, December 27, 2010

tipikal student masa kini... ^^

heyy korang...sekolah dah nak bukak.... budak u pun bakal naek sem baru tak lama lagi.... baki cuti aku pun tinggal 5 hari lagi.....cissss!! hahaha... papepon... jom check list kat bawah ni..... ade tak yang sama dengan korang..... ^^




1. dekat sekolah.... loceng lagi 5 minit nak bunyi baru nampak batang hidong korang masok pagar...
selalunya sekolah harian biasa akan start perhimpunan pagi around pukol 7.20 gitu.... bagi korang  nak datang sekolah awal-awal tu buat ape kan... alasan korang pagi-pagi ni banyak nyamuk... kalau kene gigit dengan nyamuk aedes camne?? kalau rumah korang belakang sekolah lagi bes... dengar je bunyi loceng baru nak pakai kasut!!!!

2. korang hanya miming je mase nyanyi lagu negaraku and lagu sekolah ataupun tak nyanyi langsong!
selalunya masa nyanyi lagu tuh bunyi muzik lagi kuat daripada bunyi beratus suara students.... alasan korang... pagi-pagi ni masih mengantok lagi.... tekak ni masih berlendir lagi dengan air liur basi (kawan aku pernah cakap)... tapi bila cekgu-cekgu or pengetua da start bercakap.... korang pon start jadi muraii! kalau tak pon tido!!! lentok abess!! erkkkk...

3. beraksi cuak apabila disuruh hantar kerja sekolah yang cekgu bagi..... kalah pelakon sinetron!
dialog famaous... "ehhh.. bila masa pulak cekgu bagi latihan ni....??" ataupon " maaf cekgu... saya tak tahu menahu pasal latihan ni.. " ataupon  korang bertanyalah kepada rakan korang yang dekat sebelah...  "weh.... kau da siap??? bagi aku tengok sekejap.... " .....


oppssss!!!! kerja sekolah tak siap lagiii... tulunnnn!!


4. konon-konon sedih bila cekgu korang cakap dia tak masuk kelas sebab ada kursus.... padahal......!!!!
hahahaha.. ni normal..... ayat biasa.... "haaaa?? lame ke cekguuu??" ataupon "alaaaa.. tak best la cekgu takde.." ataupon "semoga cikgu balik cepat-cepat" sambil buat muka sedih dan terkilan..... padahal dalam hati tu rasa nak berparti je!!!!

5. keluar pergi rehat awal.. tapi masuk kelas balik lambat...
korang akan rase susah hati bila cekgu lepaskan korang pergi rehat lambat walaupon seminit..... dalam hati tu risau sangat-sangat kalau makanan kegemaran korang dah habis.... pastu bila dah abes waktu rehat... korang pon rase liat nak masuk kelas.... alasan korang kantin sekolah terlalu banyak manusia dan terpaksa beratur panjang... padahal korang tengah seronok-seronok mengumpat cekgu disiplin.... port biase!!!! jalan nak masuk kelas  pon lenggang-lenggang kangkung je...

6. tak puas hati dengan pengawas sekolah...
haaaaaa!!! ni biase.... ada je yang tak kena dekat mate korang..... selalunya pengawas sekolah ni ada macam-macam gelaran.... korang jugak yang bagi.... orang suruhan cikgu disiplin la..... paleng ganas aku penah denga jadi an**ng cikgu disiplin..... haiyaaaa..... insaf-insafla... pengawas tu cuma buat kerja diorang je.....  =.=

7. pelajar baru jadi tumpuan....
kalau ada student baru kat sekolah tu..... semua pakat-pakat sibok nak berkenalan... memang la tak salah kalau nak berkawan.... tapi cover-cover ar siket.... jangan la sampai obvious sangat hormon jantina korang tu tengah meningkat.... lagi-lagi kalau yang baru masuk tu cun or hemsemm.... selagi belum tegor si dia....taleyyyy focussss!!


ahhhh...hensemnyer budak baruuuu tuhhhhhh!!!


8. vandalisme...
alaaaa.... aku rase semua orang pernah meninggalkan tanda atau cop mohor korang kat sekolah... tak kiralah kecik ke... besar ke.... paleng busuk pon korang conteng meja korang sendiri..... kan3x?? formula laaa... sifir 12 la..... kalo tak pon... korang conteng buku teks pinjaman.... ade kan???? haaaaaaaaaaaaaa!!  ^^

9. sekolah jadi tempat berniaga....
kalau budak perempuan.....(yang terlibat je la) siap ade katalog ni..... macam-macam katalog die bawak.... avon la... tupperware la.... cosway la.... amek oderr.... tolong mak dia promot katenye.... so nanti dia dapat la komisen.... yang peningnye mak bapak.... duit belanja anak die asek abes je.... mane taknye... anak die beli perfume la... lipbalm la.... aksesori la..... ehhhh.... *macam pernah oder je kat kawan aku dulu....lipbalm je... hehehe*

10. belajar last minit... ^^
hahaaahhahahahhhahahahhahhahhahahaahahhaahha...... (gelak kat diri sendiri dulu)...
ni lah tipikal student yang paling fofular!! alsan korang.... " rilek arr.... exam lambat lagiiiii.." kan3x?? so korang pun asek maen facebook la... maen game la.... dota la.... ehhh..... tidooor la.... sebab korang rase sempat lagi ni nak belajar.... bila esoknye nak exam.... mula la gelabah... cakap tak cukop mase.. alasan korang pulak kali ni.... " tawakal je la.... redha.. "... poooooooorahhhhhhhh!!!!! (cakap kat diri sendiri jugak)... ade sesape yang terase???? =.=


sama - samalah kita berubah kawan-kawan... wakakakakaka....

~ adios ~

6 comments:

mielovate said...

saya like no 2.. haha.. tp semangat ble nyanyi lagu skola bestari.. coz lagu tu comellllllllll.. kn faz kan.. :D

cik ngade ngade said...

hahahahaaha.. agak la.... muzik die taleyyy blaaa.... 'dudududududu3x...'
(umi.... x baek menipuuu la).... XD

Haidar Coremand said...

haha,...lagu sekolah bestari...

THE ZUL said...

miming tu mmg terbaek hahaha

cik ngade ngade said...

haidar..asal semua org suke lagu skolah bestari ni?? aku mestii nak tegelak bila nyanyi lagu tuh.. =p

cik ngade ngade said...

zul....mestii penah buat kan miming tuh..... XD